0 comments

ÇANAKKALE'Yİ BRAD PİTT TANITACAK

Published on 6 Temmuz 2010 Salı in




Devlet Bakanı Egemen Bağış, dünyaca ünlü aktörü Çanakkale'de yapılacak festivale getirmek için devreye girdi
Devlet Bakanı Egemen Bağış, Çanakkale'de 15-19 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek 1. Troia Film Festivali'ne dünyaca ünlü oyuncu Brad Pitt'i getirmek için kendisinden yardım isteyen festival komitesine destek sözü verdi. Festival Yönetim Kurulu Başkanı Elif Tayhan, Pitt'in menejerine davet yazısını gönderdiklerini, Egemen Bağış'tan da ünlü oyuncunun Çanakkale'ye gelmesi için yardım istediklerini belirtti.
HEDİYE TRUVA ATI
Bağış'ın, Türkiye'nin ve Çanakkale'nin dünyaya tanıtılmasına katkı sağlayacak festival projesini çok beğendiğini ve "Elimden ne geliyorsa yapacağım" sözünü verdiğini anlatan Tayhan, Brad Pitt dışında Truva filminin yönetmeni Wolfgang Petersen, filmde Troya Prensi Paris'i canlandıran Orlando Bloom ve Isparta Kraliçesi Helen'i oynayan Diane Kruger'i de Çanakkale'ye getirmeyi hedeflediklerini vurguladı.
Çekimleri Malta'da yapılan Truva filmine konu olan olayların 3 bin yıl önce bugünkü Çanakkale'de geçtiğini hatırlatan Tayhan, "Bu gerçeği filmin yönetmeni ve oyuncuları dışında tüm dünyaya anlatmak istiyoruz. Kültür ve Turizm Bakanımızdan bugüne kadar büyük destek gördük. Sayın Egemen Bağış da bize yardımcı olacağına dair söz verdi. Önümüzdeki günlerde Brad Pitt ve filmin diğer oyuncularına Çanakkale'yi ve Truva'yı anlatan çeşitli hediyeler göndereceğiz. Onların buraya gelmesi tüm dünyada büyük ses getirecek ve Çanakkale'yi herkes tanıyacak" diye konuştu. Festivalin bu yıl ulusal, sonraki yıllarda ise uluslararası nitelikte olacağını açıklayan Tayhan, festivale son 1 yılda Türkiye'de çekilen tüm uzun metrajlı filmlerin katılabileceğini, başvuruların 1-31 Temmuz tarihleri arasında yapılacağını kaydetti.

Kaynak-Burası Çanakkale

Spread The Love, Share Our Article

Related Posts

No Response to "ÇANAKKALE'Yİ BRAD PİTT TANITACAK"

Add Your Comment