0 comments

Yeni otogarın temeli törenle atıldı

Published on 7 Temmuz 2010 Çarşamba in





Çanakkale Belediyesi’nin Yap-İşlet-Devret modeliyle ihale ettiği yeni otogarın temeli törenle atıldı. Büyük İstanbul Otobüs İşletmeleri A.Ş. tarafından yıl sonuna kadar tamamlanarak hizmete açılması planlanan otogarın 4 milyon liraya mal alacağı açıklandı.
Çanakkale Belediyesi, zamanla kent içinde kalan ve yetersiz hale gelen otogarın yerine şehir çıkışında, yeni mezarlık yanında bir otogar yaptırma kararı aldı. Yap-İşlet-Devret modeliyle ihale edilen otogar yapımına Büyük İstanbul Otobüs İşletmeleri A.Ş. talip oldu. Yaptıktan sonra 15 yıl boyunca işletecek olan Büyük İstanbul Otobüs İşletmeleri A.Ş., 20 Nisan da otogar inşaatına başladı. Yeni otogar için bugün (18 Mayıs) ise temel atma töreni düzenlendi. Törene Çanakkale Vali Yardımcısı Tahir Demir, Çanakkale Belediye Başkanı CHP’li Ülgür Gökhan, Defterdar Sacide Şakar, Büyük İstanbul Otobüs İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yalamanoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.
Törende konuşan Büyük İstanbul Otobüs İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yalamanoğlu, şirket olarak aralarında İstanbul, Samsun, Havza, Çarşamba ve Kayseri otogarlarının bulunduğu 5 otogar çalıştırdıklarını belirterek, “Çanakkale otogarı bizim işlettiğimiz 6’ıncı otogar olacak. Biz otogar işletmesi konusunda 30 yıllık deneyimi olan bir şirketiz. Çanakkale otogarı belki diğer işlerimiz içinde ticari potansiyeli büyük olan bir işletme olmayabilir. Ama Şehitler diyarı Çanakkale o kadar güzel bir şehir ki, buraya bir eser yapmayı ticaret yapmaktan daha önemli kabul ettik. Çanakkale’ye adına yakışır bir otogar yapacağız. Otogarı 15 yıl boyunca işleteceğiz” dedi...
Yalamanoğlu, 8 ay önce Suriye devletinden ve Suriye Holdingten Halep’e bir otogar yaptırılmak üzere davet aldıklarını, Suriye Holding ile yüzde 50 ortaklıkla Halep’de 330 bin metrekarelik alana 60 milyon dolara bir otogar, otel ve alış veriş merkezi yapmak için imza attıklarını da belirtti.
Çanakkale Belediye Başkanı CHP’li Ülgür Gökhan ise, mevcut belediye binası yanında hizmet veren otogarın yıllar önce yapılırken, ‘ta şehrin dışında, kim gidecek oralara’ dendiğini hatırlatarak, “Maalesef bugün otogar şehrin göbeğinde kaldı ve sıkıntı yaratmaya başladı. Biz de yeni otogar yapmaya karar verdik. İhaleyi Büyük İstanbul Otobüs Şirketleri A.Ş. kazandı. Yer olarak şehir çıkışındaki bu alanı seçtik. Yeni otogar şehir içi trafiğini rahatlatacaktır.31 bin 600 metrekarelik arsa üzerinde 3 bin 155 metrekarelik kapalı alana yapılacak yeni otogar 12 tane şehirlerarası otobüs peronu, 10 tane ilçelere çalışan minibüs peronu, 16 tane otobüs yazıhanesi, çocuk parkı, restoranı ve kafesiyle modern bir yapı olacak. Sözleşme gereği 2011 yılının Temmuz ayında bitirilmesi gereken ve 4 milyon liraya mal olacak olan otogarın belirtilen tarihten önce, bu yıl sonunda tamamlanarak hizmete açılacağı haberini aldık. Bu da memnuniyet verici” dedi.