0 comments

Silver Spirit Çanakkale'de...

Published on 28 Haziran 2010 Pazartesi in



96 metrelik Bahama bayraklı gemi 528 yolcu ve 367 personeliyle sabah saatlerinde Kepez Limanına yanaştıktan sonra,çoğunluğu Amerikalı olan turistler özel turlara katılıp kenti gezdiler.

Yunanistan'ın Mykonos adasından Çanakkale'ye gelen gemi İstanbul'a geçti.

0 comments

'Çanakkale'den Anadolu'ya Projesi'

Published on in

Çanakkale'den Anadolu'ya' Projesi Kapsamında Oluşturulan 'Çanakkale 1915 Savaş Eserleri Gezici Müzesi' Trabzon'da Ziyarete Açıldı

Tarihçi Ahmet Uslu'nun hazırladığı ve bazı firmaların sponsorluğunu üstlendiği, 'Şehitler Diyarından Anadolu'ya' sloganıyla yola çıkan gezici müze, Trabzon'a gelerek Atatürk Alanı'nda park etti.

Gezici müzeyle ilgili AA muhabirine açıklamada bulunan Proje Sorumlusu Ahmet Uslu, 18 Martta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanların katılımıyla açılan gezici müzenin, 3 yılda Türkiye'nin tüm il ve ilçe merkezlerini ziyaret edeceğini söyledi.

Halka Çanakkale'deki tarihi yaşatmak istediklerini ifade eden Uslu, 'Çanakkale'ye herkesin gitmesi söz konusu olamayabilir. Bu nedenle insanlarımızın bu önemli tarihi bire bir yaşayabilmeleri için bu müze oluşturuldu. İnsanlarımız burayı gezerek tarihi daha da yakından yaşayabiliyor' dedi.

Gezici müzenin 1 hafta süreyle kentte bulunacağını kaydeden Uslu, daha sonra Rize ve Hopa'ya gideceklerini sözlerine ekledi.

Öte yandan gezici müzeyi ziyaret eden vatandaşlar, şehit ve gazi mektupları, mermi kovanları, bombalar ve silahları yakından görme imkanı elde ettiler.

(BA-AK-SEM) - TRABZON

0 comments

Çanakkale - Avşa- Erdek- Marmara Hattına Yeni Feribot

Published on in

Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'nde Aksoy Denizcilik Şirketi'nce 10 Milyon Dolara İnşaa Edilen 81 Araç ve 750 Yolcu Kapasiteli Modern Feribot, Avşa-erdek- Marmara Hattında Çalışacak.

Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'nde Aksoy Denizcilik Şirketi'nce 10 milyon dolara inşaa edilen 81 araç ve 750 yolcu kapasiteli modern feribot, Avşa-Erdek- Marmara hattında çalışacak.

Aksoy Denizcilik Şirketi tarafından Gelibolu Tersanesi'nde 10 milyon dolara inşa edilen ''Çanakkale' feribotu, Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş. tarafından günlük 4 bin Dolar bedelle 2 yıl süreyle kiralandı. Güney Marmara'da Avşa-Erdek-Marmara Adaları hattında çalışacak olan 81 araç ve 350'si kapalı alan olmak üzere toplam 750 yolcu kapasitesine sahip yeni feribot Çanakkale iskelesinde tanıtıldı. Mini bir boğaz turuna çıkan ''Çanakkale' isimli feribot sık sık siren çalarak vatandaşları selamladı. Tanıtım seyrine Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, İl Özel İdare Sekreteri Ayhan Gider, Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Hasan Yürükçü, Aksoy Denizcilik ve Gelibolu Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aksoy, İl Genel Meclis üyeleri ve basın mensupları katıldı. Kaptanlar, tanıtım seyrine katılanlara feribotun özellikleri hakkında bilgiler verdi.

Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Hasan Yürükçü, geçen yıl hizmet vermeye başladıkları Avşa-Erdek-Marmara Adaları hattında daha hızlı, daha yüksek kapasiteli ve modern bir feribot ihtiyacı olduğunu tespit ettiklerini, bunun üzerine de bu hat için yeni bir feribot kiraladıklarını söyledi. Yürükçü, ''30 Haziran Çarşamba günü Avşa-Erdek-Marmara hattında çalışmaya başlayacak olan feribotumuz 13 nat seyir hızına ve 360 derece hareket edebilen akrobat pervanelerle donatılmış her türlü manevra kabiliyetine sahip. En düşük egzoz emisyonları ile çevreci bir feribot. Engelli vatandaşlarımız için asansörü bulunuyor. Yaşam mahalleri son derece modern. Geminin tüm atık suları için atık arındırma tesisi bulunuyor' dedi.

Bugüne kadar hizmet veren arabalı vapurun Avşa-Erdek-Marmara hattını 3.5 saatte tamamlandığını aktaran Yürükçü, yeni feribotla bu sürenin 2 saate ineceğini ve günde 2 olan sefer sayısının bu sayede 3'e yükseleceğini söyledi. Geçen yıl Çanakkale Boğaz hattında çalıştırmak üzere 4 yeni modern feribotun yapım ihalesini sonuçlandırdıklarını da hatırlatan Yürükçü, bu yeni feribotları yılbaşından itibaren teslim almaya ve çalıştırmaya başlayacaklarını belirtti.