0 comments

Çanakkale'de Ralli Yapan Halk Otobüsü Şoförleri

Published on 21 Mayıs 2010 Cuma in

Bugün, çok uzun zamandır değinmek istediğimiz bir konu hakkında konuşmak istiyoruz. Çanakkale'nin ulaşım sorununun sadece yol kısmından bahsetmiştik daha önce, bugün de ralli yapan halk otobüsü şoförlerinden bahsedeceğiz. Çünkü artık tehlikeli boyutlara vardığını düşünüyoruz. Özellikle bu hız yüzünden ani fren yapıp neredeyse camdan dışarı çıkacak olan bayanı gördükten sonra bu konu iyice sinirlerimizi bozmaya başladı. Halk otobüsü şoförleri o kadar hızlı ki bugüne kadar yaşadıklarımızı yazsak herhalde sayfalar sürer. Soldan kaldırıma sürterek geçmelerinden tutun da, virajlara yüksek hızda girmeleri, özellikle Esenler'de sağdan gelene bakmadan ve hızını kesmeden yola devam etmeleri hangini söyleyelim bilmiyoruz. Özellikle geceleri yollar tenha iken müthiş bir hızla araç kullanmaları önlerine aniden çıkacak birine ya da bir şeye karşı kesinlikle duramayacaklarının bir kanıtı. Bizce bugüne kadar görmezden gelen yetkililerin, artık kötü sonuçlara varmadan bu işe bir el atmaları gerek.

Tüm Çanakkale halkından bu konuda duyarlı olup gerekli mercilere şikayette bulunmalarını istiyoruz.

Daha güvenli bir Çanakkale için elele...

0 comments

Tarihte Bugün Atatürk: 21 Mayıs

Published on in

1923 - 1923 yılında kurulan Türkiye Futbol Federasyonu'nun, o zamanki adıyla ''Futbol Hey'et-i Müttehidesi'nin'', FIFA'nın 26. üyesi oluşu.

1937 - Atatürk'ün, 19 Mayıs 1937 günü Ankara Stadyumu'nda yapılan tören nedeniyle milletin sevgi ve bağlılık duygularını ileten içişleri Bakanı ve C.H.P. Genel Sekreteri Şükrü Kaya'ya teşekkür telgrafı: ''...19 Mayıs gününün yıldönümünde Ankara Stadyumu'nda toplanan muhterem yurttaşların ve bilinçli ve gürbüz gençliğin yüksek ve kalbî hislerini bildiren telgrafınızı büyük sevinçle aldım. Teşekkür eder ve Türk'ün, sınırı olmayan yükselme ve ilerlemesinde daima başarılar