0 comments

'Çanakkale'den Anadolu'ya Projesi'

Published on 28 Haziran 2010 Pazartesi in

Çanakkale'den Anadolu'ya' Projesi Kapsamında Oluşturulan 'Çanakkale 1915 Savaş Eserleri Gezici Müzesi' Trabzon'da Ziyarete Açıldı

Tarihçi Ahmet Uslu'nun hazırladığı ve bazı firmaların sponsorluğunu üstlendiği, 'Şehitler Diyarından Anadolu'ya' sloganıyla yola çıkan gezici müze, Trabzon'a gelerek Atatürk Alanı'nda park etti.

Gezici müzeyle ilgili AA muhabirine açıklamada bulunan Proje Sorumlusu Ahmet Uslu, 18 Martta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanların katılımıyla açılan gezici müzenin, 3 yılda Türkiye'nin tüm il ve ilçe merkezlerini ziyaret edeceğini söyledi.

Halka Çanakkale'deki tarihi yaşatmak istediklerini ifade eden Uslu, 'Çanakkale'ye herkesin gitmesi söz konusu olamayabilir. Bu nedenle insanlarımızın bu önemli tarihi bire bir yaşayabilmeleri için bu müze oluşturuldu. İnsanlarımız burayı gezerek tarihi daha da yakından yaşayabiliyor' dedi.

Gezici müzenin 1 hafta süreyle kentte bulunacağını kaydeden Uslu, daha sonra Rize ve Hopa'ya gideceklerini sözlerine ekledi.

Öte yandan gezici müzeyi ziyaret eden vatandaşlar, şehit ve gazi mektupları, mermi kovanları, bombalar ve silahları yakından görme imkanı elde ettiler.

(BA-AK-SEM) - TRABZON

Spread The Love, Share Our Article

Related Posts

No Response to "'Çanakkale'den Anadolu'ya Projesi'"

Add Your Comment